2015. április 18., szombat

Amerikai utakon

Végre megint kiruccantam, így van miről írnom. Béreltem egy kocsit, irány észak - észak-kelet (mi más, nincs más irány csak úszva :D), egy kis barangolás Miamiban és kicsit tovább.

Természetesen a kedvenc 7 mérföldes híddal kezdem
A szárazföldre lépve elsők között egy outlet centert céloztam be, csak mert volt egy kis felesleges időm, ami el kell töltenem - mondhatnám, hogy meg egy kis felesleges pénzem, amit meg el kellett költenem :) -, de végül nem sok mindent vettem, de persze üres kézzel sem illik távozni :) A Guess és Nike boltokból még sikeresen szuvenir nélkül távoztam, de aztán a Tommy Hilfiger boltban csak kellett vennem magamnak egy pólót kemény 12 dollárért. Hát nem?! :D

Nagy kedvezmény, minden olcsó és szemrevaló

Pálmafa nélkül akár Budaörs is lehetne :D
Csak hát az árak jóval alacsonyabbak itt... talán a pálmafák miatt? :D
Aztán csak megérkeztem Miami Beachre, ahol mondjuk nem sokat időztem, így fénykép sem készült túl sok, főleg hogy már nem egyszer feltettem ugyanazokat a szokásos látnivalókat. Persze még fogom máskor is :) A szálloda elég jó helyen volt South Beachen, meg még szép is volt, mégsem volt túl drága, de én balga fénykép persze erről sincs. Mi történt velem? :)

Azért persze autót még így is fényképeztem

Több szögből is :)
Persze egy kis kaja is jól jön mindig, így miért is ne jöhetett volna egy jó kis Bubba Gump étterem, na meg egy jó kis shrimp scampi odaát Miamiban (Vajon úgy döntöttem, hogy felfalom az összes tengeri herkentyűt ahelyett, hogy ők falnának fel engem?! Vagy mi lett velem?! :D)

Shrimp scampi

Ez a szeánsz pedig egy snow crab lábainak megcsonkítása
(mondjuk nem tudom melyik rák látott már havat :D)

Bizarr... de hát nem megkóstoltam?!
Enikő tényleg elveszett :D
Aznap este még találkoztam egy kedves távoli rokonnal a távoli Magyarországról - :) -, aki hozott egy kis anyukám által sütött hamuban sült pogácsát... akarom mondani anyukám által vásárolt túró rudit :D Másnap reggelire milyen jól is esett! :) Ráadásul a legkedvencebb Miami Beach legdélebbi parkjában.
Na így néz ki a túró rudi Miami Beachen :D
Mondjuk ez már csak a zacskója, mert nem nagyon bírtam várni a befalásával. Ettem még egyet-kettőt aznap :D

Persze autókáztam is eleget, azt itt aztán lehet. De persze baromira élvezem mindig, főleg a néhol 5, néhol 7 sávos autópályákat :)

Vagy az Audit fényképeztem, vagy a külön gyors sávot,
nem is tudom már :)
Ugyanis az egyik autópálya (I-95) ingyenes, viszont van egy-két sáv, ami fizetős, ha gyorsan akarsz haladni, hát fizess érte. Ráadásul rafkós, mert minél nagyobb a dugó a többi sávon, annál többe kerül a díja, amit előre megvásárolt feltöltős matricával (SunPass) lehet fizetni. Na nem mintha a többi sávon nem lehetne jól haladni, már ha nincs dugó. Mert azért a többi 5 sáv pikk-pakk be tud ám dugulni. De mikor halad, akkor szépen, egyenletesen halad, egységesen kicsit túllépve a sebességhatárt (55-65 mérföld/óra), de nincs túl sok ámokfutó errefelé. Jobbra tartás sincs, szépen lehet jobbról is előzni, mondjuk ennyi sávon fura is lenne máshogy, főleg hogy lehajtók nem csak jobbra, hanem balra is elő szoktak fordulni, szóval főleg emiatt a legtöbb ember a középső sávban halad. Szerintem jól ki van táblázva minden, előre felsorolva a következő kihajtási lehetőségek, mert azért van bőven.

Ja kivételesen nem volt tempmat a kocsiban, amitől először kivoltam (könnyű a jót megszokni), de aztán cseppet sem bántam, legalább a gázpedált használtam rendesen, ha már a kuplungot feleslegesen keresem állandóan :) Persze vicc, simán meg lehet szokni, hogy az ember lábai mozdulatlanul pihennek akár hosszú utakon át, de így meg a kezemet kell állandóan lefoglalni körbe-körbe fotózással vagy a rádió nyomkodásával. Na jó, szerencsére néha a kormányra is szükség van (nem, ez nem politikai megjegyzés volt :D)

Tök ide nem illő kép, de fincsi mandarin itóka
A belső sávot a megadott időintervallumban
egyedül kocsikázó emberke nem használhatja

Fa hullámvasút az út szélén... pont mint a Róbert Károly krt :)

2+5 sáv
Szóval össze-vissza kocsikáztam, aztán egyszer csak visszaérkeztem Miamiba, ahol szintén köröztem még egyet csak hogy újra lássam, majd irány Horány, azaz Key West.

Miami

Na meg a kismetró

Egy kedves "ellenőr" ismerősnek szeretettel...
sajnos elölről nem volt pofám telibe fényképezni a rácsot az elején :D

Az milyen jó matrica már?! :D

És újra a babakék úton (bevezető a szigetekre)
Egy-helyen megálltam egy percre, egy másikon pedig kicsit hosszabb időre, mert épp naplemente idő volt, amit látnom kellett :)

Találtam egy cipőt... persze nem bántottam

Újabb bérelt kocsi, mindig egy másik

Kicsit besétáltam, aztán vissza

Aztán mentem tovább az ég felé :D

Na jó, aztán meg lefelé is
És aztán elértem a helyszínt, ahova a naplemente nézést terveztem. Itt töltöttem egy éjszakát tavaly mikor az egyik kedves ismerősöm meglátogatott és vele jöttem le először Key Westre. Ki tudta akkor, hogy nem sokkal később már itt fogok lakni? :D Ja ez amúgy nem Key West, hanem félúton egy sziget a sok közül :)

Teljes nyugalom

Apa, kezdődik! :)

Fejem felett pálmafa

Előttem meg nap "lemenés" :D
(mégse mondjak már mindig naplementét)

Kukucs

Na nem mintha menni készülnék valahova,
de jó tudni mi merre van :)

Fene jó dolgom van, mi?

Festmény

Pedig nem

Egyszerűen nem találok szavakat

Itt üldögéltem, pontosabban fetrengtem
Mondjuk ezzel nem voltam egyedül
Szóval feltápászkodtam és közelebb sétáltam, ezt közelebbről látnom kellett.

A víz és az ég egybeolvad

Csendélet

Jó nagy úszógumi :)

Jobbra a fa tákolmány amúgy egy medence :)

Naplemente és mellette a sötétség

Az ott a szálloda.
Szépen beparkoltam a ház alá és besétáltam, mint aki hazajött :)

Halacskák is voltak. Sajnos most csak ennyi.
Mikor itt jártunk, delfint meg mindenféle mókát láttunk
 
Most csak ilyet... de azt hiszem ez mindent felülmúl
Semmi photoshop!

Hát még élőben!

És végül
Nagy nehezen eltávolodtam a mólótól, visszapattantam a kocsiba és vezettem még egy jót hazáig. Azaz egy kis kitérőt beiktattam még, ugyanis tartottam egy kis rudi osztást néhány kedves helyi ismerősnek, akik rácuppantak a facebook postomra :) Végül adtam még egyet otthon a lengyel szobatársamnak is, bár nem ismerte, hátha megszereti, jó reklám :)

Hát ennyi volt a kis kiruccanásom, jövök még!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése