2015. április 26., vasárnap

Key West-i hétköznapok

Na most nem utaztam sehova, így muszáj vagyok a szigetről írni :)) Na jó, mondjuk olyan másfél szigetnyit mégis eltávolodtam egyik nap, megint kajakozni mentem, de amúgy most csak itt tengetem napjaimat, én szegény. Persze bármerre járok Key Westen, mindig akad érdekesség, ebből szemezgetek most párat.

Szóval először a kajakozás. Megint bemerészkedtem, most egy sokkal szuperebb kajakkal meg evezőkkel, így már ment az egyenes közlekedés is. Vagy csak én fejlődtem volna? Nem hiszem. Előre megmutatták térképen merre érdemes keringeni, főleg mert elég nagy szél volt, így gondolták árral szemben csak nem akarunk küzdeni. Persze élőben nem találtunk meg minden előre megmutatott helyszínt, de mindegy is, így is szuper volt. Sajnos állatokat sem nagyon láttam, állítólag pont a szelesebb és "hűvösebb" idő miatt, pedig itt kis cápák, manatee-k meg mindenféle elő szokott fordulni. Na jó, mondjuk a cápát nem bántam, hogy elkerült messziről. Láttam viszont egy kicsi, vagyis közepes méretű teknőst, ami olyan sebesen repesztett a vízben, hogy esélyem sem volt lefényképezni. De nagyon kis cuki volt!

Amúgy megint magammal cipeltem a régi telefonomat jó kis vízálló tokban, az újat azért továbbra sem kockáztatom meg magammal vinni, így sikerült néhány képet lőnöm megint, bár vagy evezek, vagy fényképezek, így nem túl sokat.

Aha, szóval arra, meg arra... na persze, hogy nem jött össze :)

Még egy csónakot is elsüllyesztettünk :)
Persze csak vicc, örültem, hogy ezt legalább megtaláltuk, a helyi "Titanicot" :) Jó közelről meg is szemléltem, konkrétan felakadtam rá a kajakommal, mikor eszembe jutott egy-két film, hogy mik szoktak a hajóroncsokban élni, így gyorsan továbbálltam. Na persze volt vagy 20 centi a víz a hajó meg egy pici csónak, így persze semmi nem élősködött odalent, csak én vagyok ilyen fosós néha, de küzdök ellene, mint látszik :D

Csodálatos kis öblök, csatornák voltak mindenfelé

Itt még csak közelítek

Közelebb, még közelebb

És felakadtam :D

Egy kemping is volt a közelben persze,
mindig a vízparton hol máshol

És végig a csatorna mentén
Szuper hely volt, ide még visszatérek. De akkor jöjjön a további vegyes felvágott a sziget dilis életéből... vagy épp az enyémből :)

Azzal kezdem, hogy a múltkori túró rudi szerző túrám más jót is tartogatott, és nem az őrölt pirospaprikára gondolok (bár azt is köszönöm), de a Pilóta keksz na az nagyon nyami. A képen már csak kettő szerepel, pedig dupla ennyit kaptam. Vajon hol lehetnek? :D

A helyi pilótakekszet, az oreo-t nem igazán kedvelem...
főleg ha van Pilóta kekszem is :)

Miami Grill... nem, nem Miamiban, Key Westen

"Igazi" görög tzatziki szósz a gyroshoz
(csak az uborka hol maradt belőle? :D)
És akkor jöjjön az őrültebbik rész. Csak úgy a semmiből tütü szoknyás alakok tűntek fel. Nők és férfiak vegyesen. Színesben.

Tök lazán sétálgatnak

Hisz mi sem természetesebb ennél :)

Ha meg rendőrmotor tűnik fel, akkor vagy felvonulás van...

...vagy épp futóverseny.
Szintén érdekes öltözékben néhányan

És még osztogatni is volt ereje közben

Persze voltak akiknek különösen szurkolt mindenki

És volt aki járművel érkezett

Vagy épp csak gyors-gyalogolt mikulásként

A motoros rendőr pedig épp azon mókázik a fáradtabb végével,
hogy ugorjanak fel mögé, elviszi őket

És amúgy ezt osztogatta aki osztogatott
Néha sétálni is szoktam. Bár legtöbbször már csak tekerek, és sajnos nem állok meg minden érdekességnél, amit lefényképeznék. Pedig állandóan elmegyek egy régi rendőrautó mellett, amit egyik nap csak le kéne már kapnom.

Szép kis kert - persze kerítés nélkül, minek is az

Hát még ez a fa!
Ráadásul egy rendőrautóra potyog a nagyja

Ja persze beach is van, azért néhanapján oda is kinézek :)
Mondjuk itt éppen csak sétálni voltam

Ezt a házat pedig egy Vizsla védi :)

És milyen rég raktam fel már autós képet!

Szóval épp itt volt az ideje találni egy helyi járművet
Na hát valahogy így telnek itt továbbra is a napjaim. Jövök még... ha megyek még :)

3 megjegyzés: