2015. május 17., vasárnap

Szülinapi meglepik

Továbbra is vegyes felvágott jön, de legalább írok :)

Először is egy motoros felvonulással kezdem, amit már 7 éve minden évben anyák napján (a helyi fixen május 10) megrendeznek emlékül valakinek, két szigettel odébbról érkeztek, végigbrummogtak a főutcán, majd mindezt vissza. Próbáltam egy-két képet meg videót csinálni, bár úgysem adja vissza a hangulatot, na meg azt a hangzavart, amit a helyszínen lehetett átélni.

Jöttek

Kísérték is őket (leszakadt ajtóval :D:D:D)

Aztán mentek
Mindez egy rövid videón is:


Nem mellékesen születésnapom is volt mostanában. Sokadik, bár picit sem érzem magam annyinak, mint amennyit a mérleg vagy mi mutat :D Szülinapi reggeli címén igazi amerikai (vagy inkább francia) kalóriabombát fogyaszthattam el. Maga a francia toast, azaz szerintem inkább bundás kenyér amúgy finom volt... lett volna, még egy tükörtojás is el volt benne rejtve. Na de a fahéj a tetején? Na meg a hozzá való vaj és cukor(juhar)szirup minek? Persze megkóstoltam így is, de maradok az eredeti verziónál, azóta csináltam is egyik reggel egy igazi magyar bundáskenyeret fokhagymával... vagy épp tejföllel és sajttal. Kábé ugyanaz volt a fogadtatás... reggelire édes? kontra reggelire fokhagyma?

French toast... cukorsziruppal és vajjal

Ott figyel az elrejtett tükörtojás
Egy kis szülinapi strandolás is belefért. Aztán elriasztottak a felhők, de addig is volt időm jól megpirulni. Látszik előtte két hétig nem mentem a partra napozni, muszáj leszek erre jobban odafigyelni és ismét rendszeresen döglődni odakint a homokban :)

Na ez itt pont nem homok, hanem kis kavicsok, de mindegy

Túl sokan nem buliztak velem odakint a parton :D

De legalább egy cuki madár megjelent,
szerencsére ajándékot nem hozott
(hűséges olvasóim talán még emlékeznek Miamira :D)

Szülinapi torta... szigorúan csak torta szelet...
német (vajon miért, tudja fene) csokitorta,
tömény édes kókusz szósszal... jajj de fincsi volt! :)
Na és innentől aztán tényleg össze-visszaságok jönnek, képek innen-onnan, de már csak ilyen szétszórt vagyok mostanában :)

Például egy kis szépséges helyi házikó

Egy kis kínai kaja...
mindig is akartam ilyen kis dobozkákban kapni a kínait,
ahogy a filmekben láttam
(otthon nem rendeltem sosem, lehet ott is így van, akkor bocsi :)

Kár, hogy itt az édes-savanyú csirke teljesen
mást jelent, mint otthon

Ananász-ültetvény :)

Még zöld, de jó lassan szüretelhető
Ja, de történt még valami. Lehet ezzel kellett volna kezdenem? Szóval ismét kiderült, hogy kicsi a világ. A Casanova Night Musical egy hónapon át vendégszerepel Amerikában, Miami, Las Vegas és Los Angeles érintésével. A darab főszereplője Hujber Feri, riválisa Hevesi Tamás... meg még sokan mások, de ők a történet szempontjából most kevésbé érdekesek. Szóval ha már Miami ilyen közel van, ne m futhatnék össze a két főszereplővel? Hát dehogynem! :D

Köszönöm a szülinapi meglepit! :))
Gyors témaváltás, bár újabb szülinapi meglepi. De vajon szeretem én a shrimpet, ha egyben lett megfőzve, nincs meghámozva és jaaaajjjjj hát ott vannak a kis lábacskái? Tudja fene, letéptem a héját (vagy mijét) és befalatoztam. Végülis finom volt. Végülis egy szigeten élek. Mi lenne frissebb, mint a tengeri herkentyűk? (mondjuk élőben és mozogva nem szeretném látni :D)

Shrimp, krumpli, bab
És ha már motorokkal kezdtem, fejezzem be kocsikkal, nehogy valakinek hiányérzete legyen :) Szóval egyszercsak megjelent egymás mögött - nem vicc, tényleg szépen sorban vonatozva - három szépség. Így persze kattintgattam. Kár, hogy ezek nem szülinapi meglepik voltak, valahogy egyiknek a kulcsát sem kaptam meg :)

Egy régi Camaro

Egy nem régi Lamborghini

És egy Ferrari csak úgy ráadásként
Szóval így öregszem én itt... :D

1 megjegyzés: