2015. szeptember 9., szerda

Az a 9 hónap

Kicsit félreérthető a bejegyzés címe, főleg annak aki ismeri a könyvet, de mindez csupán figyelem-felkeltés miatt van és véletlenül sem azért amire utal, mert bár elég sokat változtam én és a körülményeim idekint, ennyire azért mégsem. Szóval nem, nem vagyok terhes :)

Viszont a mai dátum több szempontból is jelentős, ezért is a bejelentkezés. Na meg amúgy is ideje volt, pont 1 hónapja írtam az utolsó blogot. Bocsánat érte. Ígérem lassan mindez megváltozik és újra sűrűbben írok. Nemsokára az is kiderül, hogy miért. Viszont a 9 hónapra visszatérve, azért az sem volt ám véletlen. Ugyanis ma 9 hónapja jöttem vissza újra Amerikába. Ahova amúgy pontosan a mai napon 2 évvel ezelőtt érkeztem, akkor kezdődött minden. Szóval nagy nap a mai, persze csak a saját kis életemben, így gondoltam írok egy kicsit.

Rögtön egy nagy bejelentéssel kezdem. Nemsokára újra költözöm. Mondjuk ezt már megtettem párszor mióta újra kijöttem, de most nagyobbat lépek, ugyanis itt az ideje bejelenteni, hogy szeptember végén elhagyom Key Westet és újra a szárazföldre (vagy legalábbis kicsit szárazabbra :D) evezek. Ha minden jól megy Fort Lauderdale-ben fogok letelepedni, mondjuk úgy hogy egy ideig, hisz ki tudja mi történik még, eddig sem unatkoztam. Az gondolom senkinek nem kérdés, hogy nem annyival telnek itt a napjaim, hogy strandra megyek és lógatom a lábamat örömködve, de sajnos vannak dolgok, amikről nem akarok vagy nem tudok írni a nagyközönség előtt. Akit érdekel, az úgyis megtalál egyéb csatornákon és általában nem nagyon titkolózom akkor már :) A 9 hónap alatt voltam nagyon fent és voltam nagyon lent is, ez már csak így megy, történnek a dolgok, rengeteg olyan ami otthon maradva biztos nem esett meg volna meg velem, de hát én választottam, így vállalom a következményeket. Nem, egy percig nem bántam meg, hogy nekiindultam, és az is biztos, hogy kitartok továbbra is. Összességében a mérleg mindig pozitív ha körbenézek és magamba szívom a sós levegőt, és ez a lényeg :)

Fort Lauderdale-ről egy picit. Jártam már ott néhányszor, lakik ott egy-két ismerősöm is. Amerika Velencéjének hívják, mert víz meg csatorna van mindenütt, de a lényeg, hogy szép hely. Miamitól északra, de közel hozzá található, elég nagy város. Még egy kicsit északabbra terveztem költözni, de ha minden jól megy találtam egy jó lakást ahova nemsokára át is cuccolhatok, így kaptam az alkalmon és meghúzom magam ott egy időre. A lakás bérlés Key Westen nem volt könnyű és olcsó sem, ez szerencsére "odafent" barátibb. Cserébe a mindenhova biciklivel való közlekedést kell lassan elfelejtenem és idővel muszáj leszek négykerekűvel gurulgatni mindenfelé, ahogy mindenki más is teszi, a távolságok ott nem sziget-léptékben mérhetőek. De az első időt a környék és a helyi érdekességek megismerésének fogom szentelni (éljen, újra lesz miről írnom :D), így nem fogok elzárkózni a Miamiban olyan jól bevált buszozástól és hosszú sétáktól, így lesz lehetőségem igazából megismerni a helyi életet.

Mivel egy hónapja nem írtam, jó sok fényképem összegyűlt már ez idő alatt, ezekből gondoltam most szemezgetni picit, csak úgy jó szokás szerint vegyesen. Holott tartozom még egy teljes bejegyzésnyi beszámolóval a nagy vizes napról, amikor parasailingezést meg jetskizést meg minden ilyen vizes mókát zsúfoltunk egy napba (facebookon néhány kép erejéig be is harangoztam ezt már), de ezt még elnapolom kicsit, de bepótolom ígérem.

Ők vajon honnan jöttek? Mármint honnan maradtak itt? :)

Lobster festival... van aki azt hitte, neki kell homárnak öltöznie :)

Reggeli edzés helyszíne... már csak a kilátás miatt megéri szenvedni :)

Hungarian wax pepper... na ez kell a lecsóba

Tokaji aszú a lengyel boltban

Jajj meg mákos bejgli :)

Azért néha persze elhagyom a szigetet továbbra is

Kötelező motoros felszerelés: a motor...
se sisak, se védőruházat, minek az

Miami Beach... mindig jó visszatérni

Tippppikus

Napfelkeltekor fel, naplementekor vissza...
nem volt hosszú kiruccanás, annál több vezetés

Csilis bab... a Wendysből ;o)

Ilyen is volt... Erika hurrikán...
szerencsére szertefoszlott mire ideért

Kuka-kuka-WC-kuka :D

Csak egy kis házikó

Járok a beachre is persze

Időjárástól függetlenül :)

Óceánparti étterem kilátással

Kedvenc móló "bejárata"

Mini kókuszgolyó (tudom, dió)
Vagy legalábbis pálmafa alatt volt, bármi is ez

Nem Toszkána, de benéznék jobban is

Színes zebra

Kedvenc bolt... minden kellene onnan

Key Westen minden normális, még ami nem, az is

Naplementét is járok még nézni néha

Mindig más

Így az igazi :)

Újabb strandolás, azaz fetrengés a homokban

Zárókép a strandról
Szóval mondjuk, hogy így telnek a napjaim. Persze mint már elárultam, nemcsak így, de erről készülnek fotók :D

Nemsokára újra jövök. Meg megyek. De mindenképpen írok is. Köszönöm annak, aki még kitart, és nem adta fel, hogy nem vagyok ott minden reggel a kávé mellé :-*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése