2015. január 14., szerda

Nem hétköznapi hétköznapok

Key West az a hely, ahol ha nem történik semmi, akkor is mindig történik valami :) Egyszerűen csak az embereket elnézve is rengeteg érdekességet, bolondságot vagy épp vicceset látni. Próbálom ezeket fényképekben néha megörökíteni, de van hogy néha úgy lefagyok, hogy mire feleszmélek, már nem tudom megtenni. De biztos lesz még erről további gyűjteményem, bár már raktam fel azért képeket.

Ez inkább a vicces kategória...
és nem azért, mert egy rácshoz van rögzítve egy bringa...

...hanem mert ez egy rendőrjárgány és bilincselve van :)
Ha már rendőrök. Egyik nap váratlanul elkezdtek kis zászlókat osztogatni az utcán. Mondjuk nem tudtam mire vélni, de nagyon megörültem neki. Bár két amcsi zászló is volt a bőröndömben idefelé jövet (tudom, inkább magyart kellett volna hoznom), de ez olyan, amilyenem még nincs. Nem sokkal később hirtelen motoros rendőrök kerültek elő mindenhonnan, hogy lezárják az utcákat (na jó, csak a főutcát, de hát az itt az egyetlen valamire való utca :D), majd pikk-pakk megjelent egy csomó bringás. Persze rögtön összeraktam a képet, mert tudtam róla, hogy Miamiból egy halom rendőr két keréken közeledik errefelé, neten még fényképet is láttam róluk ahogy a 7 mérföldes hidat is lezárták, míg átkeltek rajta. És mivel szerencsésen megérkeztek, hát egy rögtönzött felvonulás keretében tapsikolás és éljenzés, na meg ugye a kis zászlók lengetése kíséretében végigvonultak a városon.

Elöl a fekve tekerők

Majd szépen sorban a többiek

Jó sokan voltak, de pont úgy örültek nekünk, mint mi nekik

A sor végét egy-két tűzoltó autó zárta

Na meg egy mutatós autópálya-rendőr jármű

Aztán a motoros rendőrök is kezdtek szétszéledni
Jóval később a másik irányból újra jöttek, mögöttük már egy csomó hozzájuk csatlakozó civillel, akiknek nagy része amúgy valami sorszámot is viselt, mintha versenyen lettek volna. Mondjuk talán lassúsági verseny lehetett, de őket is mind megtapsolták meg éljeneztek... kár, hogy nem tudtam erről időben, még talán én is csatlakoztam volna.

Van aki kutyát húzott

Van aki hatalmas zászlót vonszolt

Ő meg a zenélős biciklis bácsi,
aki esténként kivilágítva és hangos zene kíséretében kerekezik fel-alá

Ja és van aki gyerekkel lavírozott

Persze ezt a sort is motoros rendőr zárta
Jöjjön egy videó is erről:



Na meg egy a zenélős bácsiról este, bár nem sikerült valami jól, nem jókor eszméltem:



És akkor jöjjön a végére egy totál ide nem illő dolog, de ezt meg kell osztanom. Egyik nap az egyik közértben egy szlovák kiszolgáló nővel elegyedtem szóba, miután pedig megtudta, hogy szomszédok vagyunk (talán most itt a szigeten is :D), gyorsan mondta, hogy van ám töltött káposztája, nem veszek-e. Hát vettem. Az ízének mondjuk sok köze nem volt a finom nagymami-féle szabolcsi töltött káposztához (na jó, vagy anyukáméhoz), inkább volt valami paradicsomos töltött paprika-féle, de azért csak betermeltem és hozzá gondoltam hogy milyennek kellene lennie :)


Key West-i töltött káposzta
Legutóbb talán elmaradt a végéről a szokásos idézet vagy móka, így most jöjjön egyből kettő.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése