2015. március 23., hétfő

Zöldellő tavasz

Off topic önreklám: kettészedtem a blogomat, innentől a tavalyi Miami blog itt található: florida.neniko.org, és ez a mostani is költözött (mondjuk aki idetalált az tudja): keywest.neniko.org-ra. Hogy lesz-e mashelyszin.neniko.org? Hátperszehogylesz :D



Szóval rátérve a bejegyzés címére bár itt majdnem nyár van időjárás szerint, de mégiscsak tavasznál járunk még, így mégsem írhatok júniusról.

Először is tavaszi szünet volt. Ami itt véletlenül sem azt jelenti, hogy megyünk még egy utolsót síelni (már aki), vagy jajj de jó egy hétig nincs suli, meg ilyenek. Itt konkrétan megszállják a fiatalok (középiskolások, egyetemisták) a déli helyeket, szóval főleg Floridát, így persze Key Westet is, és csak isznak és buliznak. Gondolom főleg a 21 éven felüliek (na ja), de én ezt elképzelni sem tudtam, hogy mennyien és vajon miből. Persze az általános iskolások is jönnek, ők szülőkkel. Akkor meg a szülők isznak. Hát, lehetett érdekes videókat találni a neten, na meg jó volt elkerülni az ingyenes strandokat, de szerencsére a mai nappal vége, már csak a helyi egyetemek vannak hátra. 3 hétig felváltva jöttek különböző korosztályok kitombolni magukat. Egyen lányok (basic bitch) és egyen fiúk (kigyúrt szőrtelenek). Szépek, fiatalok, de egy kaptafa. Egyen ruha (vagy épp nem ruha), kis táska, magassarkú (végig az irtó hosszú Duval streeten tök logikus) és vonulás. Persze piával a kézben és a gyomorban. Persze tudom, velem van baj, mindig is kilógtam a nem iszom, nem dohányzom, nem bulizom életfelfogásommal, de ez szerintem akkor sem normális.

Ezekről nem is készítettem képet, annyira nem mozgatott meg a vonuló fiatal tömeg :) Viszont van más is így tavasszal, St. Patrick napja. Ami mi másról szólna szintén, mint ivászatról. Talán keddre esett, de már szombaton mindenki azt ünnepelte. Zöldben írnek öltözve, ír zászlóval. Gáz, hogy általában nem is tudták az emberek ki volt St Patrick és miről szól az ünnep, szóval leginkább csak az ivászatról. Éljen Key West :) Mondjuk legalább lehetett nem egy vicces figurát látni, szóval jót lehetett rajtuk szórakozni.

Korosztálytól függetlenül

Meg mindentől

Kicsi zöld ír manó :)
Furcsaságok azért továbbra is történnek az utcán.

Tavasz van, szerelem... papucsban :D

Van akinek csak kis majom jutott a nyakába

Pelenkával, hogy le ne csinálja :D

Újabb esküvő, kicsit nagyobb feneket kerítve
Szóval telnek a szürke vagy épp zöld hétköznapok :) Ja és eszembe jutott, hogy elfelejtettem lefényképezni a múltkori Fort Lauderdale-i kiruccanásom alatt történt vásárlás nagyon fontos eredményét :)

Útlevél-tok... de milyen jó már? :D
Persze strandolni is szoktam továbbra is. Ha már tavasz van vagy mi.

Egyik délelőtt igencsak nyugodt volt az óceán

Tükörsima vízfelszín

Festeni sem lehetne szebbet

Az itteni ismerőseim el sem hitték,
hogy helyi strandon készült a kép :)

Meseszép!

Na jó, abbahagyom ígérem

Homokvár építés, fetrengés... és egy vitorlás a múltból :)

Elég mutatós

És jó közel kijött a parthoz

Hűsölni is lehet a szomszédos erdőben,
kell is néha :)

Naplementét is néztem megint,
de most már ezzel nem ismételgetném magam :)

Voltam mosni is megint, közben megszomjaztam.
Amúgy ananász :)

Mosodával szemközti ház... látszik unatkoztam :)

Enni is szoktam... itt épp tilapia-t zöldséggel,
krumplipürével... valami isteni volt

A végére meg jöjjön természetesen egy kocsi...
ráadásul egy kézzel épített jószág...
várom, hogy újra lássam és jobban megcsodálhassam
Hát, szóval így telnek a tavasz első napjai. A következő bejegyzésem alkalmával ennél sokkal bevállalósabb témával érkezem, újra lépem át a korlátaimat :)

Szokásos idézet-kép helyett most egy tavaszi szünet szösszenet...
persze nem én fényképeztem, de itt készült valamikor :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése