2014. december 23., kedd

Közeledik a Karácsony

Érdekes, mikor azt hiszem nincs is új fényképem, amit feltehetnék a blogra, akkor kb 100 körül van a megörökített dolgok száma. Mikor azt hiszem, hogy van, de kevés, akkor 200 körül. Szóval mikor azt gondolom, hogy túl sok képet csináltam, akkor aztán tényleg sok készült :) Durván kattintgatok mindenfelé, így csak gyűlnek és gyűlnek a fényképek. Mindig nehéz válogatni közülük, hogy mi az ami másnak is érdekes nem csak nekem, de végülis ez a naplóm és állítólag nem mások miatt írom (pedig inkább is-is :D)

Elég sok érdekes figura lakik vagy épp csak fordul meg Key Westen. Mondhatnám egy picit mindenki őrült, lassan nekem sem ártana felvennem néhány fura szokást, hogy ne tűnjek ki ennyire a normálisságommal :) Ráadásul mivel tényleg elég kis szigetről van szó (erről is írok majd már végre nemsokára, hátha még nem olvasott mindenki utána mit is kell tudni a helyről ahol most élek), így ha valamit vagy valakit látok, de nem sikerül megfelelően megfigyelnem vagy megörökítenem, nem kell aggódnom, úgyis általában már másnap újra látom. Van amit aztán soha többet, de van amit nap, mint nap.

Ő például egy érdekes figura, mindig tekerek mindenfelé

Hát őt még nem láttam ezelőtt, de maga is jót nevetett azon,
hogy egy dobozzal próbált meg bringázni, de végülis sikerült neki
Természetesen a naplemente megnézése továbbra is mindennapos program itt mindenkinek. Vannak napok mikor több felhő gyűlik össze addigra, de olyankor is érdemes letopogni a partra, hisz úgy még érdekesebb is sokszor.
Pedig erre a napra tényleg nem terveztem naplemente nézést,
úgy piroslott az utca vége, hogy végül mégis látnom kellett

És meg is érte
Amit még tudni kell a helyiekről, hogy tényleg nagyon elfogadóak. Bár lehet írtam már erről, de mindegy, hogy sárga, fekete, zöld vagy épp meleg, szingli vagy idős, mindenkit egyenrangú és elfogadott. Ami nekem még furcsa volt, hogy sokan vannak, akikhez egy kicsit közelebb kerülsz, többet beszélgetsz, találkozáskor vagy épp elváláskor kedvesen átölel, megveregeti a hátad vagy valami. Na ez nekem, fene nagy aurával rendelkező személynek aztán tényleg nagy szám, de volt akitől még majdnem hogy jól is esett. Az meg aztán továbbra is érthetetlen számomra, hogy bármerre sétálok vad idegenek köszönnek, kívánnak szép napot vagy éppen érdeklődnek a hogylétem felől. Ha bemegyek valahova, mondjuk egy közértbe vásárolni, nem méregetnek, hogy vajon mit akarok lopni, hanem kedvesen köszöntenek az adott boltban és szívélyesen érdeklődnek, hogy segíthetnek-e bármiben vagy szóljak ha nem találok valamit, stb. Ezek nem nagy dolgok tudom, de mégis baromi jól eső.

Mindenhol és mindenki az elfogadást és egyenlőséget hirdeti
és a legjobb, hogy tényleg úgy is gondolják
És igen, itt is közeledik a Karácsony, bár bevallom igazából semmit nem érzek belőle. Tegnap óta újra iszonyat meleg van, ma is vizes hajjal indultam el otthonról, csak hogy addig az 5 percig míg megszárad is kellemesebben érezzem magam. Viccesek a díszítések, nagy hangsúlyt fektetnek rá, de attól még a hangulata az embernek mégsem ugyanolyan. De ahogy hallom otthon sem lesz fehér az ünnep (sőt), de nekem nem is hiányzik egyáltalán a tél, inkább kedvemre való az örök nyár.

Hóemberek sorakoznak. Ott ahol még sosem esett a hó

Karácsonyfa mikulásvirágokból

Na meg világító rénszarvasok

Kapubejáró...
bár nappal szegények leeresztve hevernek a földön
Múltkor ugye bevásárolni mentem, de nem mutattam meg az eredményét. Nem nagy dolgok, de mivel egyelőre műanyag evőeszközön kívül még tányérom sincs, így egy pohár megvásárlását is nagy lépésnek érzem :)
Mi más, mint kagylós szépség :)

Ja és vettem egy fürdőszoba szőnyeget is,
ennyi luxust megérdemlek :)

Ez pedig az 1 dolláros kenyérpirítóm,
ami szuperül működik

Főleg, mert szerintem előttem senki nem használta
Na de mivel mégsem hazudtolhatom meg magam, természetesen egy-két ruhaboltba is betértem. Bár a három bőröndöm csurig volt, ezekre mégis nagyon nagy szükségem volt természetesen. Hogy legyen egy kis titokzatosság is a dologban, csak részleteket mutatok meg belőlük :D

Marc New York
Természetesen fillérekért

Pont ahogy ez a Tommy Hilfiger felső is

Na jó, a Michael Kors picit drágább, de tényleg csak picit

Ő pedig csak úgy velem jött, mondjuk mert amcsi zászlós :)
Természetesen továbbra is sétálgatok mindenfelé, így további érdekességeket is látok. Lassan mondjuk csak jó lenne már megvenni azt a bringát, hogy nagyobb távolságot járhassak be (már amennyire a sziget méretei engedik).

Végre láttam kiscsirkéket is, eddig azt hittem csak szülők élnek itt.
Bár valamiért nem olyan egyszínű sárgák, mint otthon
(bár pesti létemre leginkább az állatkertben láttam azokat is csak :D)

Brokkolis csirkés penne... házhoz rendelve
(akik tudják hol voltam tegnap, azok tudják, hogy hova :D)

Megint benéztem a múltkori szoborparkba, egyetlen újabb képpel lettem gazdagabb...
így el fog tartani egy ideig, míg mindet tálalom :D

Mondjuk főtér a kikötő közelében

Nem, ez még nem a kikötő

Parkolnak a helyi turista járművek.
Egyszer csak ki kellene próbálnom már egyet

Kilátó. Ide sem másztam még fel

A Key Lime pont olyan mint a lime, csak sokkal kisebb

Ez a szobor bezzeg jó nagy

Ahogy ez a fa sem aprózta el
Mivel kocsiból sosem elég, jöjjön két újabb érdekesség. Előbbi arany egy parkolóban állt, ahonnan kb 5 lépés után egy másik parkolóba érve állt az ezüst. Ez miért tetszik nekik, nem értem, bár feltűnő az biztos.

Tükröződik benne minden

Érdekes

És az ezüst

Tükröződés szintén adott

Mögötte az egy snassz matt szürke,
talán látszik a különbség
Talán mondtam már esetleg, hogy meg szoktam nézni a naplementét :))

De sosem egyedül teszem, bárhova megyek, mindig sokan várják velem együtt

Van hogy épp egy hajó is belelóg a képbe,
mit is tehetnék :)

Meg újabb felhők

A nap eltűnt, a hajó megmaradt

Sőt, kivilágítódott

Ráadásul megduplázódott. Mi van itt? :D

Télapó meg télanyó sétálni mentek, mindenhova beköszöntek...

...vagy épp csak odaintegettek és boldog karácsonyt kívántak
Hát így teszek én is, holnap nem biztos, hogy írok, hisz Szenteste lesz végülis. Szóval minden kedves olvasómnak kívánok Békés, boldog és nyugodt Karácsonyt, és remélem utána újra találkozunk! :)


1 megjegyzés: