2014. december 12., péntek

Máris elhagyom Miamit

Persze csak egy kis időre :) 

Reggel korán felkeltem, megnéztem még utoljára a napfelkeltét az erkélyről, bár elég felhős volt, azért szép volt. Aztán próbáltam leredukálni a bőröndjeimet, de nem ment, így maradt a 3 vonszolnivaló továbbra is :) Sőt, mivel azóta vásároltam direkt otthon hagyott illatszereket, illetve egy elektromos fogkefét is (hisz az otthoni nem töltött eléggé 100V-on), így egyre több a cuccom ahelyett, hogy kevesebb lenne (bár azt meg miért lenne, kidobni csak nem fogok semmitse - sajnos). Mondjuk az ajándékokkal már csökkent valamennyit, de ezek szerint nem hoztam elég ajándékot, mert 3 duci bőrönddel mentem le kicsekkolni, és elindultam egy újabb szálláshely felé.

Itt is vannak azért útlezárások meg útfelújítások

De még az ilyenek is nyugodtan viselik :)
Erről jut eszembe. Az egyik kedves volt kollégám csinált egy kis statisztikát két elmúlt blogbejegyzésemet vizsgálva. Ő volt az egyik, aki hiányolta, hogy embereket sosem fényképezek, többek között miatta is próbálok változtatni ezen szokásomon :)


Jarmu (tobbnyire auto): 28 kep
Tenger: 17

allat: 4

Noveny: 4
Epulet: 12
ember (a "veletlenul rajta van" is): 15
kaja (shop zoldsegekkel egyutt): 11
Egyeb: 17


Ez elég vicces és tényleg mutatja mi érdekel legjobban. Azt nem ígérem, hogy a járművek száma csökkenni fog, esetleg megpróbálom változatosabbá tenni a menüt, de van még mit keresgélnem a fényképezőgépemmel (pontosabban a telefonommal) azt hiszem :)

És ha már így szóba került, persze hogy jön még autó :) Hisz vezetés közben is tudok ám fényképezni ha valami érdekeset látok, abból meg akadt bőven.

Bár sok rohangál erre, végre egyet le is tudtam fényképezni :)

Ez már Miami (azaz nem Miami Beach)

A kutya félig kilóg az ablakon. Vajon ő a sofőr is?

Az út mellett még néha madarakat is lehet fényképezni, ha épp áll a sor
(és péntek kora délután miért is ne úgy lett volna)

Na ez aztán! Taxi színű szépség

Hisz ilyen színe van a taxinak is (érettebb sárga, mint otthon)

Csak hogy rontsam a statisztikámat, még egy autó :)
Mentem át a városon, hosszan, messzire... aztán mivel már kopogtak a szemeim nagyon kerestem valamit... aztán meg is lett. Az egyik kedvenc éttermem, kár, hogy mindig degeszre eszem ott magam :) 

Már az épülete sem semmi

Sűrű csirkehúsos, spenótos, gnocchi-s leves, mindez fokhagymával...
a legjobb amit ettem, és most is olyan volt

Aztán tipikus amerikai (állandóan ezt eszik), persze olasz tészta: Fettuccine Alfredo
 (sajt, fokhagymás szósz tésztával, persze ennél sokkal jobb, mint amilyen egyszerűnek hangzik)

És természetesen az elmaradhatatlan Pink Lemonade
Bár már mondtam, de talán sok az új olvasóm, ezért ismétlem magam. Meg hátha valaki szimplán csak nem emlékszik dolgokra amiket összehordtam, így gondolom nem baj ha sok mindent elmondok amit anno, sőt még fényképezek is. Szóval erről az étteremről azt kell tudni, hogy az előétel választható (saláta vagy leves), plusz hozzá isteni finom fokhagymás kenyér. A pláne, hogy mindez ingyen. A főételt kell csak fizetni. Az üdítő pedig jó amerikai szokás szerint (bár a sör is, de az kinek kell) csak az első fizetendő, a többit hozzák sorban, amíg bírja az ember. Van hogy még elvitelre is adnak egy pohárral ha látják hogy ízlik. Na szóval ez egy jó hely, finom a kaja és még kedvesek is. Mindezért 13 dollárt fizettem, mindenki döntse el maga, hogy az olcsó-e vagy nem (itteni fizetésekhez képest nem is kérdés)

Szóval ő az, van belőle ezer, érdemes kipróbálni aki erre jár :)
Aztán mentem tovább az úton, meseszép tájakon és még a felhők is próbálták ezt még szebbé tenni. Azt hiszem sikerült. A kép amúgy árulkodó, hogy hova is tartok, néhányan talán már felismerték (sőt, annál is több :D)

Híd, két oldalt víz... és ez még csak az eleje :)

Szóval a felhők... pont a nap körül gyülekeztek, máshol amúgy nem volt

Rajzolni sem lehetne szebbet

Ezt Ritának küldöm, ugye ismerős? :)
(másoknak: laktunk itt anno, csodahely ez is)

Helyi FWC munkában ;-) 
És utána lassan (bár volt, hogy kicsit gyorsabban) meg is érkeztem az újabb szálláshelyre, ahol újabb napokat fogok eltölteni. Ahogy ígértem, napfelkelte helyett most naplementét fogok nézni, csak a változatosság kedvéért :)

És akkor nem rejtegetem tovább, lejöttem a Keys-ekre... Marathon-on lakom. 

Nem, nem ebben, ez csak a "porta" :)

Ezen a területen van a szállás

Van egy hosszú móló is

Ahol egyeseknek már karácsonyfájuk is van :)

Ezek pedig bérelhető hajók, ha valaki a vízen akarna aludni

Meg lehet üldögélni is a kedvenc típusú székemen :)

Ez mondjuk elég régi motoros (azaz vitorlás :)

Tényleg, ehettem volna raviolit is az étteremben :)
A sétálás sem volt alaptalan, ugyanis kezdődött lassan a naplemente. Ez egy öböl a sziget egyik oldalán, teljesen nem látszik a naplemente, de azért a fények így is szépek voltak és van még időm máshonnan is megcsodálni a napokban. Különben is azt mondják, hogy a szigetek legvégén fekvő Key Westen a legszebb a naplemente (persze főleg a helyiek mondják ezt), de nekem is volt már benne többször részem és tényleg gyönyörű ott is. De azért itt sem volt rossz:

A felhők tették igazán különlegessé

Na meg a víz, meg így minden együtt

Gyönyörű színei voltak, kár hogy a képek teljesen nem adják vissza

Közelről minden rózsaszín

De távolról is szép, hogy nagy a kontraszt

Na jó még egy utolsó kattintás (meg még volt vagy 50),
aztán el is tűnt és sötét lett

Ez pedig a kis bungalló, ahol most éldegélek
Hogy ne legyen minden tökéletes, a wifivel van egy kis probléma, így nehézkesebb lesz a napokban a blogírás, de megtalálom majd a módját, hogy mégis tudjak írni. Holnap bejárom a környéket, lesz valami fesztivál is, szóval téma az lesz bőven.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek a képek, ami nem csak a környezetet dicséri. Látom, az Olive Garden még mindig a kedvenceid közé tartozik. Reméljük mi is eszedbe jutottunk az étteremben. Puszi: Apu és Marika

    VálaszTörlés
  2. Hjaaaaaaj csoda szep!!! Majd priviben irok egy ket kerdest feszcseten. :))))) Varjuk a tovabbi kepeket. Is.

    VálaszTörlés